Lumgo
Blogg
Teknologiska verktyg för visselblåsning: Förändring av företags transparens
Prova gratis! Boka demo

Du vet väl om att du kan prova Lumgo helt utan förpliktelser i 14 dagar. Inget kreditkort behövs och efter prövoperioden avslutas kontot automatiskt.

Teknologiska verktyg för visselblåsning: Förändring av företags transparens

Visselblåsning är en kritisk spelare i upprätthållandet av företagsintegritet och ansvarighet. När en allt mer digital värld öppnar upp nya vägar för att avslöja oegentligheter, ställer det också nya utmaningar för visselblåsare. Behovet av säkra, anonyma kanaler för rapportering är viktigare än någonsin. Här kommer teknik och digitala plattformar in, och bryter ny mark i landskapet för företags visselblåsning. I det här blogginlägget kommer vi att dyka in i världen av teknologiska verktyg för visselblåsning, inklusive säkra rapporteringsplattformar, innovativa appar och olika digitala verktyg som skyddar visselblåsares identiteter. Bland sådan teknik finns Lumgo, en säker plattform för visselblåsning.

Utveckling och digitalisering av visselblåsning

Traditionella metoder för visselblåsarrapportering, såsom hjälplinjer eller ansikte mot ansikte-möten, har gett vika för digitala verktyg som erbjuder ökat skydd och anonymitet. De har mognat i en tid då visselblåsare står inför betydande risker, från karriär fallout till personlig skada. Alltmer avancerad teknik kliver nu in för att överbrygga klyftan för att möta dessa trängande behov.

Säkra Rapporteringsplattformar

Säkra rapporteringsplattformar förbättrar anonymitet och skydd för visselblåsare, vilket bidrar kraftigt till ökade rapporter om företags oegentligheter. De erbjuder kommunikationskanaler som är krypterade från början till slut, vilket säkerställer att visselblåsarens identitet och information förblir konfidentiella. Säkra rapporteringsplattformar kräver ingen personlig information från visselblåsaren, vilket ger fullständig anonymitet.

 • End-to-End-kryptering: Skyddar data från avlyssning under överföring, vilket håller det konfidentiellt.
 • Användaranonymitet: Plattformen kräver ingen personlig information från visselblåsaren.

Whistleblowing Mobilappar

Mobilappar har revolutionerat nästan alla aspekter av våra liv, och visselblåsning är inget undantag. Dessa applikationer erbjuder säkra, krypterade plattformar där visselblåsare kan rapportera oetiska metoder säkert. De erbjuder dessutom fördelen av att vara lättillgängliga, vilket gör att visselblåsare kan rapportera var som helst vid vilken tid som helst.

Lumgo: Framtiden för visselblåsning

Bland de olika digitala verktygen som finns tillgängliga för visselblåsning står Lumgo ut genom att erbjuda en säker visselblåsningsplattform som erbjuder en blandning av innovation och användarvänligt gränssnitt. Det förkroppsligar framtiden för visselblåsning i den digitala åldern.

 • Lumgo säkerställer konfidentialitet för visselblåsare med en krypterad, säker plattform.
 • Lumgo guidar användare genom rapporteringsprocessen, vilket gör det lätt för visselblåsare att redovisa sina bekymmer.
 • Den använder banbrytande teknik för att skydda visselblåsare, och säkerställer att deras identiteter förblir anonyma även samtidigt som de underlättar en pågående dialog med fallhanterare.

Vår digitala värld fortsätter att forma landskapet för företags visselblåsning, och erbjuder mer skydd för dem som modigt står fram. När tekniken utvecklas kan vi förvänta oss ännu effektivare verktyg som stödjer bättre företagsansvar och NGO-transparens. Det råder ingen tvekan om att tekniskt förbättrade visselblåsningsplattformar som Lumgo kommer att spela en betydande roll i utformningen av företagsetik och upprätthållandet av en hög integritetsstandard.

Blogg

Teknologiska verktyg för visselblåsning: Förändring av företags transparens

Blogg

HR:s avgörande roll i visselblåsning: Att säkerställa rättvisa, opartiskhet och efterlevnad

Blogg

Förbättra ditt arbetsgivarvarumärke med effektiv och säker visselblåsning med hjälp av Lumgo

Blogg

Rättsliga ramverk som skyddar visselblåsare från repressalier i EU och Lumgos roll för säker visselblåsning

Blogg

Genomförandet av visselblåsarlagar över större EU-länder

Blogg

Vikten av anonyma visselblåsning: En guide till säker visselblåsning med Lumgo

Blogg

Varför småföretag bör införa verktyg för visselblåsning - Spotlight på Lumgo

Blogg

Betydelsen av att välja rätt plattform för visselblåsning: Varför INTE ditt HR-system

Blogg

Varför det är avgörande att inte låta anställda blåsa visslan via e-post: Främja Lumgo för säker visselblåsning

Blogg

Komma igång med visselblåsning: En omfattande guide med Lumgo

Enkel prissättning!

Vi har ett lågt pris för alla företag oavsett storlek och dessutom helt utan bindningstid.

Mindre än 50 anställda

4 500SEK/år

 • Check Obegränsad användning
 • Check Fritt antal Kanaler
 • Check Fritt antal Användare
 • Check SSO (Single Sign On)
 • Check Språkstöd
 • Check Säker dialog
 • Check Fri support
Populär

Upp till 250 anställda

9 500SEK/år

 • Check Obegränsad användning
 • Check Fritt antal Kanaler
 • Check Fritt antal Användare
 • Check SSO (Single Sign On)
 • Check Språkstöd
 • Check Säker dialog
 • Check Fri support

Över 250 anställda

15 000SEK/år

 • Check Obegränsad användning
 • Check Fritt antal Kanaler
 • Check Fritt antal Användare
 • Check SSO (Single Sign On)
 • Check Språkstöd
 • Check Säker dialog
 • Check Fri support

Moms tillkommer till ovanstående priser. Fakturering sker årsvis. På samtliga alternativ ingår alltid en 14 dagars kostnadsfri period.

Vanliga frågor

Lumgo har 3 prisnivåer beroende på hur många anställda ni är inom företaget. Priset börjar på 450 kr per månad. I priset ingår uppstart, all support ni behöver och en visselblåsarpolicy.

Du skapar ett konto med din inloggning till Microsoft 365 eller Google Workspace. Väl inloggad kan du helt kostnadsfritt utvärdera Lumgo. Det finns två gränssnitt - ett gränsnitt för adminsitrationen och ett för att kunna rapportera. Utvärderingsversionen får användas i er verksamhet, kom ihåg bara att teckna en prenumeration innan 4 veckor efter avslutad utvärderingsperiod.

När utvärderingsperioden på 14 dagar så begränsas kontot så att ingen rapportering kan ske. Ni har dock ytterligare 4 veckor på er för att teckna en prenumeration innan kontot avslutas.

Nej, alla leverantörer lagrar sin data inom EU och ägs även av europeiska bolag. Vi har tänkt på alla dessa delar så att ni slipper. Vi använder inte AWS eller Azure som är amerikanskägda.

Ja, det erbjuder vi via en erkänd advokatbyrå som har lång erfarenhet av just visselblåsning. Kontakta oss för offert.

Det går utmärkt att bjuda in jurister eller andra sakkuniga till era kanaler. Det ingår fritt antal användare.

Alla kanaler får en egen inrapporteringsida där ni enkelt kan anpassa sidan efter ert brand, tex kan ni lägga upp egen logotyp och bakgrundbild. Ni får en riktigt snygg inrapporteringssida!

Det går bra att vara anonym. Ärendet kan sedan följas enkelt med en pinkod som erhålls vid registering av ärendet.

Kul att höra! Skicka ett mail till hello@lumgo.com för att connecta med oss

Ni betalar årligen via faktura. Säg till om ni vill betala via kreditkort så ordnar vi det.