Lumgo
Blogg
Betydelsen av att välja rätt plattform för visselblåsning: Varför INTE ditt HR-system
Prova gratis! Boka demo

Du vet väl om att du kan prova Lumgo helt utan förpliktelser i 14 dagar. Inget kreditkort behövs och efter prövoperioden avslutas kontot automatiskt.

Betydelsen av att välja rätt plattform för visselblåsning: Varför INTE ditt HR-system

I den komplexa världen av företagsansvar och ansvarsfullhet, spelar visselblåsare en av de viktigaste rollerna. Dessa modiga individer tar steget fram för att rapportera oegentligheter, bedrägeri eller oetiskt beteende, ofta med betydande personliga risker. Det är därför deras skydd, och i synnerhet deras anonymitet, är av yttersta vikt. Att använda rätt verktyg uttryckligen utformade för visselblåsning är avgörande, och här kommer vi att förklara varför typiska HR-system kanske inte är det mest lämpliga valet. Faktum är att ett dedikerat visselblåsarverktyg som Lumgo kan vara svaret på att säkra en effektiv och säker visselblåskanal.

Varför inte ditt HR-system för visselblåsning?

Ditt HR-system har skickligt designats för att tillgodose en mängd HR-funktioner, men när det gäller visselblåsning kan det kanske inte ge den nödvändiga säkerheten och anonymiteten. Här är varför:

 • IP-spårning: De flesta HR-plattformar använder IP-spårning för säkerhetsändamål. Tyvärr äventyrar denna funktion anonymiteten för en visselblåsare. När en rapport görs kan visselblåsarens IP-adress spåras, vilket potentiellt kan avslöja deras identitet.
 • Användningsspårning: Tillsammans med IP-adresser kan andra användarmätdata spåras av HR-system, till exempel inloggningstider, sessionstider och annan användaraktivitet, allt som potentiellt kan kopplas till en visselblåsare.
 • Brist på anonymitet: HR-system är personifierade för individuella användare. Detta innebär att varje rapport som görs potentiellt kan spåras tillbaka till visselblåsarens användarprofil, vilket riskerar deras anonymitet.

Varför välja Lumgo för säker visselblåsning?

Till skillnad från standard HR-system, är Lumgo ett dedikerat visselblåsningsverktyg utformat med fokus på anonymitet och säkerhet. Här är varför Lumgo sticker ut:

 • Dedikerad plattform: Till skillnad från ett vanligt HR-system, är Lumgo byggt uttryckligen för visselblåsning. Detta innebär att systemet är utformat för att effektivt och effektivt bevara visselblåsares anonymitet.
 • Säker rapportering: Lumgo tillhandahåller en extremt säker kanal för att rapportera oegentligheter. Dess banbrytande krypteringsteknik säkerställer att kommunikationen mellan visselblåsaren och mottagaren förblir konfidentiell.
 • Garanterad anonymitet: Med Lumgo spelas inte en visselblåsares IP-adress eller någon annan identifierande information in, vilket därmed bevarar deras anonymitet.

Sammanfattningsvis, medan ditt HR-system kan vara perfekt för en mängd uppgifter relaterade till personalresurser, kanske det inte uppfyller kraven när det kommer till att skapa en säker och anonym plattform för visselblåsning. I detta avseende kan ett dedikerat visselblåsningsverktyg som Lumgo visa sig vara en mycket effektivare lösning, vilket säkerställer en säker och konfidentiell rapportering av oetiska aktiviteter.

Att bevara integritet inom företagsutrymmet innebär att ge anställda styrkan att tala ut mot felaktigheter. Och för att göra det, behöver de vara säkra på sin säkerhet och anonymitet. Genom att använda ett verktyg som Lumgo kan företag skapa en säkrare, mer transparent arbetsmiljö där anställdas röster respekteras och värderas.

Blogg

Teknologiska verktyg för visselblåsning: Förändring av företags transparens

Blogg

HR:s avgörande roll i visselblåsning: Att säkerställa rättvisa, opartiskhet och efterlevnad

Blogg

Förbättra ditt arbetsgivarvarumärke med effektiv och säker visselblåsning med hjälp av Lumgo

Blogg

Rättsliga ramverk som skyddar visselblåsare från repressalier i EU och Lumgos roll för säker visselblåsning

Blogg

Genomförandet av visselblåsarlagar över större EU-länder

Blogg

Vikten av anonyma visselblåsning: En guide till säker visselblåsning med Lumgo

Blogg

Varför småföretag bör införa verktyg för visselblåsning - Spotlight på Lumgo

Blogg

Betydelsen av att välja rätt plattform för visselblåsning: Varför INTE ditt HR-system

Blogg

Varför det är avgörande att inte låta anställda blåsa visslan via e-post: Främja Lumgo för säker visselblåsning

Blogg

Komma igång med visselblåsning: En omfattande guide med Lumgo

Enkel prissättning!

Vi har ett lågt pris för alla företag oavsett storlek och dessutom helt utan bindningstid.

Mindre än 50 anställda

4 500SEK/år

 • Check Obegränsad användning
 • Check Fritt antal Kanaler
 • Check Fritt antal Användare
 • Check SSO (Single Sign On)
 • Check Språkstöd
 • Check Säker dialog
 • Check Fri support
Populär

Upp till 250 anställda

9 500SEK/år

 • Check Obegränsad användning
 • Check Fritt antal Kanaler
 • Check Fritt antal Användare
 • Check SSO (Single Sign On)
 • Check Språkstöd
 • Check Säker dialog
 • Check Fri support

Över 250 anställda

15 000SEK/år

 • Check Obegränsad användning
 • Check Fritt antal Kanaler
 • Check Fritt antal Användare
 • Check SSO (Single Sign On)
 • Check Språkstöd
 • Check Säker dialog
 • Check Fri support

Moms tillkommer till ovanstående priser. Fakturering sker årsvis. På samtliga alternativ ingår alltid en 14 dagars kostnadsfri period.

Vanliga frågor

Lumgo har 3 prisnivåer beroende på hur många anställda ni är inom företaget. Priset börjar på 450 kr per månad. I priset ingår uppstart, all support ni behöver och en visselblåsarpolicy.

Du skapar ett konto med din inloggning till Microsoft 365 eller Google Workspace. Väl inloggad kan du helt kostnadsfritt utvärdera Lumgo. Det finns två gränssnitt - ett gränsnitt för adminsitrationen och ett för att kunna rapportera. Utvärderingsversionen får användas i er verksamhet, kom ihåg bara att teckna en prenumeration innan 4 veckor efter avslutad utvärderingsperiod.

När utvärderingsperioden på 14 dagar så begränsas kontot så att ingen rapportering kan ske. Ni har dock ytterligare 4 veckor på er för att teckna en prenumeration innan kontot avslutas.

Nej, alla leverantörer lagrar sin data inom EU och ägs även av europeiska bolag. Vi har tänkt på alla dessa delar så att ni slipper. Vi använder inte AWS eller Azure som är amerikanskägda.

Ja, det erbjuder vi via en erkänd advokatbyrå som har lång erfarenhet av just visselblåsning. Kontakta oss för offert.

Det går utmärkt att bjuda in jurister eller andra sakkuniga till era kanaler. Det ingår fritt antal användare.

Alla kanaler får en egen inrapporteringsida där ni enkelt kan anpassa sidan efter ert brand, tex kan ni lägga upp egen logotyp och bakgrundbild. Ni får en riktigt snygg inrapporteringssida!

Det går bra att vara anonym. Ärendet kan sedan följas enkelt med en pinkod som erhålls vid registering av ärendet.

Kul att höra! Skicka ett mail till hello@lumgo.com för att connecta med oss

Ni betalar årligen via faktura. Säg till om ni vill betala via kreditkort så ordnar vi det.